Caviar - Hvilken skal jeg vælge?

Denne guide er til dig, som er ny inden for Caviar. Du er måske usikker på hvilken variant, du skal smage. Her klæder vi dig på, så du er klar.
Da der er mange udbydere, som alle tilbyder noget forskelligt under forskellige navne, kan det godt være uoverskueligt at finde til bunds i, hvilken man skal vælge. Hos PremiumCaviar har vi 5 varianter af caviar fra Kaviari Paris. I denne guide, vil vi belyse forskellene på to af varianterne, Baeri og Osciétre Prestige. 
 
Baeri og Oscietre - hvad er forskellen?
 
Baeri er den første Caviar i rækken, og er den der oftest bliver serveret på restauranter. Den stammer fra den mest udbredte af alle størarter og kommer fra den sibiriske stør (Acipenser Baerii). I smagen er den mere salt og enkel, end de andre varianter og karakteriseret ved dens finkornede grå/sorte æg.
 
Den er særlig god som “entry-level” Caviar, grundet dens enkelthed, saltede smag og ikke mindst en lavere pris. Selvom prisen er en smule lavere, går der på ingen måde på kompromis med kvaliteten, og det er i særdeleshed en rigtig god Caviar, der er tale om. Dette gør den ideel, hvis du skal se om Caviar er noget for dig. Denne type Caviar fungerer godt på en smørstegt blinis fra Kaviari Paris, hvor vi anbefaler en iskold vodka som sidevogn. 
 
 
Kaviari Baeri Caviar 
 
30 gram 420 DKK 
 
 
Ser vi på den næste caviar i rækken, Osciétre Prestige. Den er mindre salt end Baeri, men indeholder mere umami i smagen, mere fast i konsistensen og kendetegnet ved denne er de faste og robuste æg. Grundet den mere faste konsistens, bliver hele smagsoplevelsen mere cremet og blød med en lang eftersmag af umami med noter af nødder og smør. Oscietre kommer fra den Russiske stør (acipenser Gueldenstaedtii).
 
Caviaren karakteriseret ved dens mere robuste æg. Et særpræget karakteristika for Oscietre er at æggene altid vil varierer i farvespektret fra gyldenbrune til ’golden’. Her anbefaler vi du nyder  Caviaren ren, men egner sig også super godt på blinis med en iskold vodka ved siden af. 
 
OBS* Caviar kan være svært vanedannende, og kan derfor være en omkostningsfuld affære. 
 
 
Kaviari Osciétre Prestige Caviar
 
30 gram 480 DKK.