Vodka til Caviar - Er russerne skrupskøre?

Der bliver næppe trådt nogen over tæerne, når man forbinder Rusland med Vodka og Caviar. Selvom vodka i sin oprindelse stammer fra Polen, har russerne fået inkorporeret vodka i deres kultur. Dertil fik russerne meget hurtigt dominans af Caviar, som de altid har drukket vodka til.

Men kan man virkelig drikke vodka til Caviar?

Der findes en bred vifte af forskellige typer af Caviar. Vi hos PremiumCaviar, har udvalgt 5 varianter; Baeri, Osciétre Prestige, Oecietre Gold, Kristal & toppen af poppen, Beluga Imperial. Historisk set har Caviar altid været en eksklusiv spise i Rusland. Det dateres tilbage til 1600-tallet, hvor det udelukkende var de kongelige, som måtte smage de saltede umami fyldte fiskeæg. I 1998 blev det russiske vodka selskab stiftet, som naturligvis er blevet opkaldt efter den dyreste caviar - Beluga. Deres produktion foregår på det hæderkronede Mariinsk destilleri, som har produceret vodka siden år 1900. 

Der må altså være noget om Vodka-Caviar kombinationen. Den cremede konsistens og den umami fyldte caviar sammen med den klare rensende væske. En fejl som også ofte bliver begået ved jule- eller påskefrokosten er, at man først spiser og derefter drikker sin snaps. 

Vender du situationen rundt, og starter med en tår afkølet Beluga Vodka først, renser du munden og klargøre den på, at samtlige smagsnoter fra Caviaren vil træde frem til fulde potentiale.

Det er selvfølgelig altid op til den enkelte, hvad man foretrækker og det er selvfølgelig også det vigtigste. Der er kun én ting at gøre, og der er at prøve selv. Se hvad der falder bedst i din smag, om det er Vodka og derefter Caviar, eller omvendt. Det vigtigste er, at du gør lige præcis hvad du synes bedst om.

Vi har den forbindelse sammensat et smagesæt, hvor du kan prøve to varianter af Caviar, sammen med en flaske Beluga Vodka.

Se smagesættet her