Rødbeder med Imperial Caviar

Rødbeder med Imperial Caviar

Topkokken Thomas Martin demonstrerer, hvor fantastisk de krydrede, jordagtige noter af saftige rødbeder kombineres med Imperial Caviar Selection med denne ret, hvilket er en dejlig forret eller en let frokostidé. Denne ret kan tilberedes i god tid til gæster!

Ingredienser

  • 1 mellemstor rødbede
  • Salt
  • 1 spsk kommenfrø
  • 4 skalotteløg
  • 3 spsk rødvinseddike
  • 3 spsk lys sukkerroesirup
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk mørk balsamicoeddike
  • 2 spsk nøddeolie
  • Imperial Crème Fraîche
  • 1 dåse Imperial Auslese kaviar (eller din yndlings Imperial kaviar)

Forberedelse

Dæk rødbederne til og kog dem i saltet vand med kommenfrø i cirka 45-60 minutter. Tjek af og til om de er færdige med et træspyd eller en rouladespyd – hvis den går forsigtigt gennem rødbederne, er de færdige.

Skyl rødbederne under koldt vand, lad dem køle af, og skræl dem. Skær rødbederne i tynde skiver, eventuelt med en ringudstikker.

Halvér squashen, hak den i fine tern, og kog den i en gryde med 4 spiseskefulde vand, eddike og sukkerroesirup i ca. 5 minutter under hyppig omrøring, indtil væsken næsten er fordampet. Tilsæt olivenolie og krydr med salt. Lad den køle af.

Bland en lille vinaigrette af balsamicoeddike og nøddeolie, tilsæt lidt salt. Pensl vinaigretten over rødbedeskiverne, top med lidt af de syltede skalotteløg, og anret på tallerkener med cremefraiche. Pynt med en klat kaviar og server.